Voor alle nieuwe leden die nog geloven in "dominantietheorie"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ja, maar eens studies van opzoeken.luz

 Nee dank u. Van studies die een hond vergelijken met een kip blijf ik het liefst heel vééééér weg!

Hier wordt niet op een anders kop gepikt. Hier zit de ene niet op een hogere stok dan de ander en heeft geen privileges boven de ander. Wij zetten in op heel andere manieren van samenleven, en dat gaat zonder gepik héél erg goed.

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"  Mee eens. Ik smijt echt niet met mijn honden, ik schreeuw niet en geef ze geen tikken. Maar door iets meer te tonen dat ik beslis wanneer wat gebeurd (er moet gevraagd of er op de bank gezeten mag worden, ik begroet eerst het bezoek etc) hebben mijn honden een stuk meer rust. Ze zijn rustiger wanneer er bezoek komt (ze wilden nog wel eens tekeer gaan, uit enthousiasme), of ze stonden voor het raam te dansen. De honden weten waar ze aan toe zijn, dus zijn rustiger. Het is in huis rustiger.... en ik ben rustiger haha Het is geen pure dominantie theorie, maar ik vind zeker wel belangrijk dat de honden weten wie de baas is. Maar wel met behulp van positief opvoeden.
Wat jij zegt; iedereen moet uitzoeken wat voor hen werkt. 
  "

 

Ja precies dit!

 

En hier is het ook gewoon heel normaal dat wij eerst avondeten en daarna de honden hun bak brokken krijgen...

En ook dat ik eerst de deur uit ga en daarna hun, en dat heeft niet eens zoveel te maken met die theorie, maar wel met het feit dat ik graag eerst zie wat ons aan de andere kant van de deur staat op te wachten

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ik vind de betekenis van dominantie in het filmpje een beetje jammer.
Niemand zou mogen schreeuwen tegen een hond. Dat is ook geen echte leider. De roedelleider zijn, om het zo maar even te zeggen, betekend leiding geven aan je hond. Daar is niks mis mee. 
Duidelijke regels en regelmaat, als baasje bepaal je de regels wat er mag en niet mag in je huis en je laat je niet mee sleuren over straat. Dit betekend voor mij een roedelleider zijn (de meer dominante ).
Zoals CM zegt kalm en assertief zijn en nooit boos worden op je hond (dus ook niet schreeuwen zoals wordt gezegd in deze video). "

 Precies dat. De felle tegenstanders van de roedeltheorie trekken het altijd richting mishandeling of minstens 'scream and shout'.

Zo kan je van de 'positieve opvoeding' net zo goed zeggen dat het verwaarlozing en domweg 'niet opvoeden' is maar de hond altijd zijn zin geven.

 

Je kan zeggen wat je wilt van CM, ik ben het ook niet altijd 100% eens met zijn methodes, maar het lukt hem altijd en zonder schreeuwen, krijsen of slaan.

honden page profiel luzluz 2 doggies

honden foto van luz

Maar neen, rangordetheorie heeft niks maar totaal niks te maken met je hond mishandelen of pijn doen (alhoewel er in die tijd wel dikwijls middelen gebruikt werden om de hond door middel van pijn te laten luisteren)

 

Het heeft alleen te maken met het idee dat een hond "in rangorde hoger kan klimmen dan zijn eigenaar"

Dat is alles.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry


 
Je kan zeggen wat je wilt van CM, ik ben het ook niet altijd 100% eens met zijn methodes, maar het lukt hem altijd en zonder schreeuwen, krijsen of slaan. "

 het lukt hem juist niet, hij gebruikt nog steeds de illusion collar en andere hondonrespectvolle methodes om een hond tot iets te dwingen,dan wel zonder schreeuwen, krijsen of slaan maar nog altijd fout.

Dat vind ik ook het enge aan hem, door zijn zelfverzekerdheid en kalmte wekt hij  voor veel mensen de indruk deskundig te zijn.

honden page profiel LizLiz 1 doggies

honden foto van Liz

 
Dat is toch ook niet de dominantie theorie? 
 
Als jij de dominantie theorie zou gebruiken in je opvoeding bij Lance dan zou Lance altijd strak naast je moeten lopen, 

Lance mag niet blij zijn als bezoek binnenkomt dan doe je *Tjst!!* en tikt m in zn zij. 
   "

 Hoe kom je er op dat de hond dan alleen maar strak aan de voet mag lopen?

 

Een keffertje is niet zo'n ramp als enthousiaste halve malloot aan de voordeur... een grote zware hond wel en een grote lichte hond kan mensen ook volledig in paniek maken als zij bang zijn voor honden.

 

Dus nee, mijn hond mag niet 'blij' zijn met bezoek. En dat aanraken gebruik ik met 'the eye' naar katten; doet wonderen.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

"  het lukt hem juist niet, hij gebruikt nog steeds de illusion collar en andere hondonrespectvolle methodes om een hond tot iets te dwingen,dan wel zonder schreeuwen, krijsen of slaan maar nog altijd fout.
Dat vind ik ook het enge aan hem, door zijn zelfverzekerdheid en kalmte wekt hij  voor veel mensen de indruk deskundig te zijn. "

 Laten we vooral zijn 'snap him out of it' schop,ophang en porwerk niet vergeten

En met een totaal verkeerde interpretatie van wat een hond daadwerkelijk aan hondentaal laat zien en daar dan verkeerd op inspelen kun je je hond behoorlijk kapot krijgen.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

"  Laten we vooral zijn 'snap him out of it' schop,ophang en porwerk niet vergeten
En met een totale verkeerde interpretatie van wat en hond daadwerkelijk aan hondentaal laat zien en daar dan verkeerd op inspelen kun je je hond behoorlijk kapot krijgen. "

 En dat hoort bij de rangordetheorie/dominantietheorie:

totaal geen rekening houden met de gevoelens van de hond.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Wat ik persoonlijk vooral zou zeggen is;

Lees je goed in in gedrag, training en de rasstandaard, kijk ook naar je hond als individu (want ik ben er heilig van overtuigd dat elke hond zijn eigen persoonlijkheid heeft, ongeacht de rasstandaard) en maak lekker je eigen "trainingsmethode". Combineer, probeer, en stem het af op jou en je hond. Zolang je het met respect en zonder pijn (en liever zonder stress en angst e.d.) doet, ben ik de laatste die er wat van zegt.

 

Ik ben persoonlijk fan van wederzijds respect. En daarbij ben ik wel van mening dat een hond regels en grenzen en structuur nodig heeft. Aan de andere kant denk ik echt niet dat mijn hond "de baas van de roedel" wilt zijn.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Trainingsmethodes en hondengedrag zijn 2 aparte dingen.

(ook ontstaan tijdens die rangordetheorie: trainen en drillen dan krijg je een hond met goed hondengedrag)

 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

" Trainingsmethodes en hondengedrag zijn 2 aparte dingen.
(ook ontstaan tijdens die rangordetheorie: trainen en drillen dan krijg je een hond met goed hondengedrag)
  "

Goh dat wist ik nou nog niet 

Ik had nou niet het idee dat mijn post daar over ging, maar goed.

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

" Goh dat wist ik nou nog niet 
Ik had nou niet het idee dat mijn post daar over ging, maar goed. "

 Dan, sorry, maar een stukje uit je post ging toch over trainingsmethoden?

Zal ik het verkeert opgenomen hebben...

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

"  Dan, sorry, maar een stukje uit je post ging toch over trainingsmethoden?
Zal ik het verkeert opgenomen hebben... "

 Ja, over het samenstellen van je eigen trainingsmethode. De dominantie-methode kan ook goed een trainingsmethode zijn. Training was eigenlijk meer het doel van mijn post, en ik gaf alleen aan dat het ook handig was als je je inlas over hondengedrag. 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Hoe kom je er op dat de hond dan alleen maar strak aan de voet mag lopen?
 
Een keffertje is niet zo'n ramp als enthousiaste halve malloot aan de voordeur... een grote zware hond wel en een grote lichte hond kan mensen ook volledig in paniek maken als zij bang zijn voor honden.
 
Dus nee, mijn hond mag niet 'blij' zijn met bezoek. En dat aanraken gebruik ik met 'the eye' naar katten; doet wonderen. "

 Daarom wil ik mensen als jou en bange mensen niet in mijn huis hebben.

 

Een ieder wordt hier eerst gekeurd door de honden :") 

 

Love it.. 

 

honden page profiel RVSRVS 1 doggies

honden foto van RVS

Ik schreeuw wel hoor en hard ook. Ik schreeuw zo hard dat andere honden soms naar me toe komen en netjes gaan zitten. Het grappige is dat dan de grotere honden zijn en ze vinden me nog tof ook. Ze komen i.i.g. regelmatig naar me toe om eens even tegen me aan te hangen en geaaid te worden of gaan op hun rug liggen om op hun buik gekriebeld te worden.

 

 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

"  Nee dank u. Van studies die een hond vergelijken met een kip blijf ik het liefst heel vééééér weg!
Hier wordt niet op een anders kop gepikt. Hier zit de ene niet op een hogere stok dan de ander en heeft geen privileges boven de ander. Wij zetten in op heel andere manieren van samenleven, en dat gaat zonder gepik héél erg goed. "

 ik denk dat echte poolhonden mensen zoiezo al op een heel andere manier denken dan mensen met een doorsnee hond. En dan heb ik het bekeken van twee kanten. Gezien ik vroegaaaahhh een kooiker had. En nu mijn derde poolhond. 

 

Baylee lachte me vierkant uit toen ik haar net zo behandelde als ik deed bij Rex ( de kooiker) . Die begon pas met luisteren toen ik haar met meer respect behandelde. En goku werd er zo aanhankelijk van dat hij niet meer alleen kon zijn.  

 

Bij Balou heb ik een mooie balans.  ik heb duidelijke regels. Maar ik straf hem nooit voor angst. Ik beloon hem voor elke stapje voorruit. Het meeste foute gedrag leid ik om. Rond juni wordt hij twee.  Dus we hebben nog een lange weg te gaan maar hij kan los wat voor een hoop poolhonden al niet mogelijk is. Laat staan een met zijn geschiedenis. 

 

Ik werk eigenlijk meer samen met hem dan dat ik zijn baas ben. En dat is een prima basis. 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Iedere hond is anders en ieder ras is anders en iedere individu is anders. Ieder mens is anders. En dat wel allemaal andere regels hebben en andere regels hanteren is prima. Dat mijn hond eerst eet en daarna ik vind ik prima. Ze is niet anders gewent. En dat bij iemand anders de hond later eet is ook prima. De hond is niet anders gewent. Dat de ene andere regels heeft dan de andere daar word een hond niet slechter van. Zolang er duidelijkheid en structuur is in de vorm zoals je hond het gewent is of geleerd heeft is niks mis mee. 

 

En we zullen nooit exact hetzelfde denken en het zelfde doen. Dat is maar goed ook want anders zou alles wel heel saai worden in het leven als we allemaal dezelfde auto mooi vinden, dezelfde kleur mooi vinden, van dezelfde uitdaging houden enz. Maar over 1 ding zijn we het wel allemaal eens en dat is de liefde voor onze hond/honden die we delen en dat we daar allemaal het beste voor willen en ons best voor doen ieder op zijn eigen manier.

honden page profiel OsumiOsumi 3 doggies

honden foto van Osumi

Waar halen mensen het vandaan dat hun hond wel degelijk regels en structuur nodig heeft als je spreekt over positief opvoeden. Tuurlijk.. Raiko heeft die ook nodig, maar ik domineer hem niet. Regels opstellen en naleven heeft niets met dominantie te maken. Ik volg trouwens ook zijn regels, als hij zijn speeltje brengt of blaft naar het kastje waar zijn balletje zit gaan wij spelen. Volgens de dominantietheorie mag dat niet want jij als 'baas' bepaalt dan wanneer er gespeeld word

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

" Waar halen mensen het vandaan dat hun hond wel degelijk regels en structuur nodig heeft als je spreekt over positief opvoeden. Tuurlijk.. Raiko heeft die ook nodig, maar ik domineer hem niet. Regels opstellen en naleven heeft niets met dominantie te maken. Ik volg trouwens ook zijn regels, als hij zijn speeltje brengt of blaft naar het kastje waar zijn balletje zit gaan wij spelen. Volgens de dominantietheorie mag dat niet want jij als 'baas' bepaalt dan wanneer er gespeeld word "

 Ik ben absoluut niet van de dominantietheorie, maar ik ben dus wél van de regels, grenzen en duidelijkheid. Dat heeft wat mij betreft niks met dominantie te maken.

 

Mijn hond heeft eigenlijk heel veel vrijheid. Er staan de hele dag brokken, dus hij kan zelf bepalen wanneer hij eet. Hij kan tot op zekere hoogte bepalen waar hij wilt snuffelen o.i.d. tijdens een wandeling. En ik speel alleen als hij het ook wilt (dus niet altijd als hij er om vraagt, maar ik dwing het ook niet af).

Ik heb wel vaste uitlaattijden, ben zelf ook wat routine-gericht. 

Maar aan de andere kant, nee is nee. En wat ik zeg, dat gebeurt ook. En dat is niet qua spelen of trucjes, maar als ik zeg 'zit' voor hij wat lekkers krijgt, dan gaat hij echt eerst zitten. Bij mijn moeder (daar woont hij normaal, hij is nu bij mij logeren) mag hij niet op de bank of bed. Dat soort regels, mag wel of mag niet.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Wat ik persoonlijk vooral zou zeggen is;
Lees je goed in in gedrag, training en de rasstandaard, kijk ook naar je hond als individu (want ik ben er heilig van overtuigd dat elke hond zijn eigen persoonlijkheid heeft, ongeacht de rasstandaard) en maak lekker je eigen "trainingsmethode". Combineer, probeer, en stem het af op jou en je hond. Zolang je het met respect en zonder pijn (en liever zonder stress en angst e.d.) doet, ben ik de laatste die er wat van zegt.
 
Ik ben persoonlijk fan van wederzijds respect. En daarbij ben ik wel van mening dat een hond regels en grenzen en structuur nodig heeft. Aan de andere kant denk ik echt niet dat mijn hond "de baas van de roedel" wilt zijn. "

 Amen.

En vooral positief beginnen. Werkt dat niet na een paar weken het goed de kans gegeven te hebben, kijk dan eventueel verder.


Ook niet vergeten dat je samen leeft. Een hond bij een zeer gestructureerd persoon zal misschien een ander leven hebben dan bij een impulsieve chaoot. Maar... is dat erg? Zo lang de hond en baas er niet onder lijden...

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

"  Idd, las daarnet nog op Facebook een vraag aan iemand hoe ze mooi kon wandelen met haar hond, daar zit dan een 'gedragstherapeut'  die al bij velen daar langs geweest is thuis bij de mensen op fb te verkondigen dat regels discipline en grenzen en beperkingen het belangrijkste is, daarna pas affectie, de hond moet werken voor alles, hij eerst 20min aan de voet moet, dan 10min mag snuffelen en dan weer 20min voet..  want jij bent de baas en bepaalt alles. Ze heeft een opleiding gevolgd bij cesar millan, zegt genoeg....
 
Het probleem was dat hij rondjes draait, enorm trekt, zot is... Dat gaat niet beter worden door hem met een sliplijntje aan de voet te houden... "

 Zo iemand zit hier ook in de buurt, en geeft zelfs meerdaagse opleidingen in deze manier van trainen.

Blijf het jammer vinden dat teveel mensen enkel het na plaatje blijven zien van een hond die netjes meeloopt maar compleet eraan voorbij gaan wat de lichaamstaal van deze honden is in het na plaatje.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

"  Zo iemand zit hier ook in de buurt, en geeft zelfs meerdaagse opleidingen in deze manier van trainen.
Blijf het jammer vinden dat teveel mensen enkel het na plaatje blijven zien van een hond die netjes meeloopt maar compleet eraan voorbij gaan wat de lichaamstaal van deze honden is in het na plaatje. "

 Ja dat vind ik ook jammer. Mijn hond loopt als ze aan de lijn is gewoon waar ze wil. Meestal voor me. Ze trekt helemaal niet. Wil ze snuffelen dan heb ik geduld. Verder loopt ze alleen naarst me als er een auto of fiets of wandelaar aankomt. Dat is gewoon veiligheid en doet ze ook geheel uit zich zelf. De lijn zit er wel aan maar gebruik hem totaal niet. Ik stuur haar met mijn stem en werkt perfect.  Zoals "even wachten" bij een weg oversteken. En als we langs de weg lopen en ze loopt te veel op de weg hoef ik allen te zeggen "Een beetje aan de kant" en ze gaat meteen de berm in. "Over" zegen en ze weet dat we gaan oversteken. Zonder lijn zou ze het super doen maar het is toch omdat het moet en veiligheid uiteindelijk.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Ja dat vind ik ook jammer. Mijn hond loopt als ze aan de lijn is gewoon waar ze wil. Meestal voor me. Ze trekt helemaal niet. Wil ze snuffelen dan heb ik geduld. Verder loopt ze alleen naarst me als er een auto of fiets of wandelaar aankomt. Dat is gewoon veiligheid en doet ze ook geheel uit zich zelf. De lijn zit er wel aan maar gebruik hem totaal niet. Ik stuur haar met mijn stem en werkt perfect.  Zoals "even wachten" bij een weg oversteken. En als we langs de weg lopen en ze loopt te veel op de weg hoef ik allen te zeggen "Een beetje aan de kant" en ze gaat meteen de berm in. "Over" zegen en ze weet dat we gaan oversteken. Zonder lijn zou ze het super doen maar het is toch omdat het moet en veiligheid uiteindelijk. "

 Hier net zo iets. De riem is alleen voor de show als ze echt aangelijnd moet zijn maar staat nooit strak. "Foot", "sit", "wait", "stay", "go", "here", "left", "right", "cross over", "other side" en in nood "down" werken prima. Schakelen tussen zelfstandig rondlopen en 'werken' gaat ook goed. Maar als ze 'werkt' wordt er dus ook niet gesnuffeld en zo.

 

"Other side" is toepasbaar als ik wil dat ze aan mijn andere zijde aan de voet gaat lopen maar ook aan de lange lijn als er een paal of een boom staat en ze die aan een kant passeert die voor mij niet handig is. Ze loopt altijd voor me uit als ze niet aan de voet loopt. Dat is wel handig omdat ik haar zo goed in de gaten kan houden en niet steeds achterom hoef te kijken. Lastig met werken is dat ze zo eager is op een volgend commando dat ze elk geluidje dat ik maak soms aanziet voor het verwachtte volgende commando. Bijvoorbeeld bij het wachten met oversteken bij een weg; als ik dan iets tegen iemand zeg of hoest of zo, maakt zij daar "cross over" van en vliegt de weg op. Ik kan dus niet met haar 'werken' en tegelijk gezellig met iemand kletsen. Ik vind dat zelf niet erg maar bezoek heeft daar soms moeite mee ook al leg ik het van te voren uit. Die zijn hondeneigenaren gewend die tijdens het wandelen nauwelijks aandacht voor hun hond hebben. Daar waar het kan loopt ze trouwens eigenlijk altijd lekker zelfstandig rond.

 

Ik moet wel toegeven dat die gehoorzaamheid sterk afhankelijk is van de persoon. Bij mij doet ze het perfect al is er soms even 'corrigeren' nodig bij de start van de wandeling (wat dan bestaat uit stil staan om aan de voet lopen wat hier op de galerij moet, af te dwingen). Bij oudste doet ze het bijna net zo goed als bij mij maar jongste en vriendlief gebruiken vaker een riem op lastige stukken omdat ze naar hen veel minder goed luistert en zelfs wel aan de lijn wil trekken.

 

Toch een 'rangorde' dingetje?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Heel fijn als je een robothond wil...

 

Ik wil honden die zonder commando's met mij kunnen samenleven (moeilijk voor te stellen voor mensen die constant bezig zijn met het "trainen" van hun honden)

 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

" Heel fijn als je een robothond wil...
 
Ik wil honden die zonder commando's met mij kunnen samenleven (moeilijk voor te stellen voor mensen die constant bezig zijn met het "trainen" van hun honden)
  "

 Hoezo nou weer een robot hond. Sommige honden werken gewoon graag voor de baas. Je leert een hond toch ook zindelijk worden. Of om niet in je handen te bijten. Bij mijn hond nooit geen dwang. Wij leven ook gewoon samen. Ik kan lezen en schrijven met haar. Zij met mij. Een blik zegt genoeg. Ik lees haar zij leest mij. Zonder dat ik maar iets zeg weet ze wat ik bedoel. En ik zie meteen wat zij bedoeld. Dat is gewoon de 1000 procent vertrouwen die we in elkaar hebben.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Hoezo nou weer een robot hond. Sommige honden werken gewoon graag voor de baas. Je leert een hond toch ook zindelijk worden. Of om niet in je handen te bijten. Bij mijn hond nooit geen dwang. Wij leven ook gewoon samen. Ik kan lezen en schrijven met haar. Zij met mij. Een blik zegt genoeg. Ik lees haar zij leest mij. Zonder dat ik maar iets zeg weet ze wat ik bedoel. En ik zie meteen wat zij bedoeld. Dat is gewoon de 1000 procent vertrouwen die we in elkaar hebben. "

 Ja, bijzonder is dat hé? Zo weet mijn hond eerder dat mijn periode er aan komt dan ik. Ik merk dat aan haar gedrag terwijl ik niet eens PMS heb. Ze weet precies of ik naar de gang ga om de wc te bezoeken of naar boven te gaan of om mijn schoenen aan te trekken voor een wandeling. Op de één of andere manier weet ze exact of we met de auto weggaan of naar het bos gaan lopen (zelfde sleutelbos) en gaat dan rechts (auto) of links (bos) de deur uit. Ze weet of de tv 's avonds uitgaat omdat ik naar bed ga (dan loopt ze zelf naar de bench) of omdat ik iets anders wil doen (blijft ze lekker liggen). Zo weet ze ook of ik de meiden ga uitzwaaien of dat we met z'n allen weggaan.. dan wordt ze net een stuiterbal van enthousiasme. Volgens ons doen we in dat soort situaties niets anders maar toch pikt mijn hond signalen op over onze plannen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Mee eens. Ik smijt echt niet met mijn honden, ik schreeuw niet en geef ze geen tikken. Maar door iets meer te tonen dat ik beslis wanneer wat gebeurd (er moet gevraagd of er op de bank gezeten mag worden, ik begroet eerst het bezoek etc) hebben mijn honden een stuk meer rust. Ze zijn rustiger wanneer er bezoek komt (ze wilden nog wel eens tekeer gaan, uit enthousiasme), of ze stonden voor het raam te dansen. De honden weten waar ze aan toe zijn, dus zijn rustiger. Het is in huis rustiger.... en ik ben rustiger haha Het is geen pure dominantie theorie, maar ik vind zeker wel belangrijk dat de honden weten wie de baas is. Maar wel met behulp van positief opvoeden.
Wat jij zegt; iedereen moet uitzoeken wat voor hen werkt. 
  "

 De dominantietheorie is toch iets anders dan de baas zijn over je hond. Sommige mensen weten volgens mij niet goed wat de dominantietheorie inhoud. Mensen die in de dominantietheorie geloven kijken ook op een hele andere manier naar een hond. 

Dat jij de baas bent over je hond ( wat volgens mij iedereen is over zijn hond want wij controleren het hele leven van onze honden...) betekent niet dat je opvoed volgens de dominantietheorie. De manier waarop die "baas titel" ingenomen wordt verschilt per stroming. Volgens de dominantietheorie moet je door middel van fysieke handelingen uw hond overmeesteren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat honden die opgevoed worden door een baas die dominantiehandelingen doet meer agressie vertonen (noodweeragressie?). 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Heel fijn als je een robothond wil...
 
Ik wil honden die zonder commando's met mij kunnen samenleven (moeilijk voor te stellen voor mensen die constant bezig zijn met het "trainen" van hun honden)
  "

 Ja joh.. Dierenmishandeling, onderdrukking is het.

 

Jouw hond kent het commando "zit" zeker ook niet. Stel je voor zeg.

 

Voor jouw informatie: Een Border Collie die niet mag 'werken' van het baasje wordt dusdanig gefrustreerd dat de kans op probleemgedrag gewoon 100% is. Ze vinden niets leuker dan een serie (onzinnige) commando's opvolgen. Helemaal blij en gelukkig. Nog gelukkiger dan met een hand vol hondensnoepjes om niets.

 

Maar, als je je azijn zat bent zal dit je zeker opvrolijken:

https://www.youtube.com/watch?v=f51On-OQbqQ

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Precies dat. De felle tegenstanders van de roedeltheorie trekken het altijd richting mishandeling of minstens 'scream and shout'.
Zo kan je van de 'positieve opvoeding' net zo goed zeggen dat het verwaarlozing en domweg 'niet opvoeden' is maar de hond altijd zijn zin geven.
 
Je kan zeggen wat je wilt van CM, ik ben het ook niet altijd 100% eens met zijn methodes, maar het lukt hem altijd en zonder schreeuwen, krijsen of slaan. "

 De reden waarom CM "succes" heeft is omdat hij ten eerste "hakjes" geeft op gevoelige plaatsen: de buik. Ik zal eens aanstalten maken om jouw te trappen in je buik ... eerste wat jij doet is dat vitale deel beschermen: bukken, armen voor buik,... is een hele gevoelige plaats. 

 

Ten tweede halsband lekker hoog achter de oren. Hele gevoelige plaats voor honden, strottenhoofd, zenuwen, klieren,....

 

Prikband of e collar onder sjaaltje ....

 

 

nee hij schreeuwt niet dat is waar 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  De dominantietheorie is toch iets anders dan de baas zijn over je hond. Sommige mensen weten volgens mij niet goed wat de dominantietheorie inhoud. Mensen die in de dominantietheorie geloven kijken ook op een hele andere manier naar een hond. 
Dat jij de baas bent over je hond ( wat volgens mij iedereen is over zijn hond want wij controleren het hele leven van onze honden...) betekent niet dat je opvoed volgens de dominantietheorie. De manier waarop die "baas titel" ingenomen wordt verschilt per stroming. Volgens de dominantietheorie moet je door middel van fysieke handelingen uw hond overmeesteren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat honden die opgevoed worden door een baas die dominantiehandelingen doet meer agressie vertonen (noodweeragressie?).  "

 Ik heb het dan ook liever over de roedeltheorie want geweld, fysiek of verbaal, gebruik ik niet.

 

Ja, ik 'leg' haar weleens op de rug als ze opstandig is of bananen in haar oren heeft. Hoe? Hahaha... "Lay down", "Rol over".. dan sta ik er bij en kijk haar een paar seconde aan... en dan "Good girl" *enthousiasme aan beide kanten en gekriebel op haar buik. Raar genoeg is haar dwarsheid dan ook over. Wel even een vrolijke stuiterbal maar dat is gewoon leuk.

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Puppy spuugt wit slijm
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^